Kıymalı ev böreği tarifi
  • Malzemeler

    • Hamur için
    • 1 kg un
    • 2 ½ su bardağı su
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Tuz
    • İçi için
    • ½ sığır eti - ½ kuzu kıyılmış
    • Tereyağ
    • 2 adet soğan, doğranmış
    • Tuz, karabiber
    • Kızartma için
    • Sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Bir kap içinde hamur için gerekli malzemeyi yoğurup 15-20 dk. dinlendirin.

      Bu arada, derin bir tavada 3 yemek kaşığı tereyağında soğanı öldürün.Kıymayıda ekleyip kavurun.Tuz ve karabiberide ekleyin.

      Hamurdan yuvarlak parçalar halinde bölün.Unlu bir masada bir tabak büyüklüğünde açıp içine 1 yemek kaşığı kadar doldurun.Kapatıp yağda böreklerimizi kızartalım.Afiyet olsun.