Tavuk çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet tavuk göğsü kesilmiş parçalar halinde
    • 3 su bardağı pirinç
    • ½ bardak zeytinyağı
    • 1 sebze suyu paketi
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 2 limon suyu
    • Tuz, karabiber
    • yeşildal kereviz
  • Yapılışı

    1. 2 litre kaynar suya yağı tavuğu ve sebze suyu paketini koyun.

      Sonra tavuk haşlanınca içinden çıkarıp bir yerde çatalla lif lif ayırın.

      Tavuklu suya pirinci tuzu karabiberi ekleyip 20 dk. pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
      Tavuk parçalarınıda ekleyin.

      Servis ederken limon suyu sıkıp kerevizin yeşil dalı ile süsleyip üzerine zeytinyağı gezdirip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.