Baharatlı tavuk but yemeği Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Baharatlı tavuk but yemeği tarifi
  • Malzemeler

    • 5 adet tavuk but
    • 2 adet soğan, doğranmış
    • 1 kırmızı biber, doğranmış
    • 1 çay kaşığı köri
    • 1 küp Sebze suyu tableti
    • Tuz, karabiber
    • Roka yaprakları
    • Fırın kağıdı
    • Zeytinyağ
  • Yapılışı

    1. Tavuk butlarını güzlece yıkayıp yağlı fırın kağıdı serili fırında 25-30 dakika 180 ° C'de pişirin.

      Bu arada, sıcak bir tavada karamelize olana kadar karıştırarak, soğanlar kavrulur. Zeytinyağ ile kırmızı biberlerde küp küp kesilip ilave edilerek, 3-4 dakika sote edin.


      2 su bardağı su, köri ve Sebze suyu tabletini deekleyip koyulaşıncaya kadar yaklaşık 20 dakika , biraz tuz, karabiber ile kaynatın.

      Daha sonra pişen tavuk butlarını çıkarıp üstlerine sosumuzu gezdirip roka yaprakları ile süsleyip servis edelim.Afiyet olsun.