Baharatlı tavuk but yemeği Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Baharatlı tavuk but yemeği
-
Malzemeler
- 5 adet tavuk but
- 2 adet soğan, doğranmış
- 1 kırmızı biber, doğranmış
- 1 çay kaşığı köri
- 1 küp Sebze suyu tableti
- Tuz, karabiber
- Roka yaprakları
- Fırın kağıdı
- Zeytinyağ
-
Yapılışı
-
Tavuk butlarını güzlece yıkayıp yağlı fırın kağıdı serili fırında 25-30 dakika 180 ° C'de pişirin.
Bu arada, sıcak bir tavada karamelize olana kadar karıştırarak, soğanlar kavrulur. Zeytinyağ ile kırmızı biberlerde küp küp kesilip ilave edilerek, 3-4 dakika sote edin.
2 su bardağı su, köri ve Sebze suyu tabletini deekleyip koyulaşıncaya kadar yaklaşık 20 dakika , biraz tuz, karabiber ile kaynatın.
Daha sonra pişen tavuk butlarını çıkarıp üstlerine sosumuzu gezdirip roka yaprakları ile süsleyip servis edelim.Afiyet olsun.
-
Tavuk butlarını güzlece yıkayıp yağlı fırın kağıdı serili fırında 25-30 dakika 180 ° C'de pişirin.