Hellim peynirli ev böreği Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Hellim peynirli ev böreği
-
Malzemeler
- Hamur için
- 1 kg un
- 1 su bardağı zeytinyağı
- ½ çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- Dolgu için
- ¾ rendelenmiş hellim peyniri
- 3 adet haşlanmış yumurta ve doğranmış
- 5 yemek kaşığı eritilmiş yumuşak yağ
- dereotu
- üstü için
- 2 adet yumurta
-
Yapılışı
-
Hamur yapmak için gerekli malzemeleri bir kap içinde yoğurup bir havlu ile örtüp 20 dakika bekletin.
2 haşlanmış yumurtaları peynir rendesi yağ ve
dereotunu karıştırıp iç harcı hazırlayın.
Hamurdan parçalar koparıp yuvarlak tabak büyüklüğünde açın.İç harcı doldurup kapatıp çatalla uçlarından bastırın.
Fırın kağıdı serili tepsiye dizip üzerlerine biraz su ile çırptığınız yumurta sarılarını sürüp 180 derecede yaklaşık yarım saat pişirin.Afiyet olsun.
-
Hamur yapmak için gerekli malzemeleri bir kap içinde yoğurup bir havlu ile örtüp 20 dakika bekletin.