Çikolata Lüleleri tarifi
  • Malzemeler

    • İsteğe bağlı miktarda çikolata
  • Yapılışı

    1. Büyük bir kaseyi içinde az miktarda kaynar su bulunan bir tencereye oturtun. Kasenin dibi suya değmemeli. Çikolatayi küçük parçalara bölün, kasede kısık ateşte erimeye bırakın.Çikolata 10 dakika sonra eriyecek, yumuşak ve parlak olacak. Ateşten alıp iyice karıştırın. Artık kullanıma hazırdır.Çikolata lüleleri için: çikolatayi yukarıdaki tarife göre eritip düz bir yüzeye dökün (tabağın alt tarafı olabilir). Çikolata, yuvarlak bir daire şeklinde olmalı. Tabağı 45 dakika buzdolabında tutun. Çikolata iyice sert hale gelmeli.Buzdolabından çıkarıp peynir bıçağı ile lüleler kesin. Bıçağı çikolatanın üstünde kendinize doğru çekin, lüleler oluşacak. Lüleleri plastik kaba koyup buzdolabında saklayabilirsiniz.