Ispanaklı ev böreği tarifi
  • Malzemeler

    • Hamur için
    • 4 ½ su bardağı un
    • 1 ½ su bardağı zeytinyağı
    • ½ bardak. su
    • 1 çay kaşığı sirke
    • ½ çay kaşığı tuz
    • Dolgu için
    • 2 ½ kilo ıspanak
    • 3 yeşil soğan
    • 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
    • 150 gram peynir
    • 4 yumurta
    • 1 su bardağı zeytinyağı
    • Tuz, karabiber
    • nane
  • Yapılışı

    1. Bir kapta unu eleyin gerekli malzemeleri ekleyin.İyice yoğurup üstünü havlu ile kapatıp 1 saat dinlendirin.
      Kaynamış tuzlu suda ıspanakları yıkayıp 3-4 dk. pişirip çıkarın.

      Soğanları börttürün.

      Bir büyük kase içinde dereotu, peynir, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave edin.Ispanak ve soğanlarıda karıştırıp harcı hazırlayın.


      Hamuru bezelere ayırıp 15 gibi bir büyüklükte açıp harç koyup kapatın.Üzerine yağ sürüp 180 derecede pişirin.Afiyet olsun.