Milföylü pratik patlıcanlı börek tartı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Milföylü pratik patlıcanlı börek tartı
-
Malzemeler
- Milföy
- 3-4 patlıcan
- ½ kilo kıyma
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı biraz konsantre domates suyu
- 2 soğan doğranmış
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- zemin küçük hindistan cevizi
- Tuz, karabiber
- Üstü için
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kızartma için
- mısır yağı
- Süsleme için
- Fesleğen yaprakları
-
Yapılışı
-
Patlıcanları temizleyip kabuklarını şeritler halinde soyun.Sonra tuzlu suda yarım saat ince uzun kızartmalıkkesip bekletin.Acı suyu çıksın.
Soğanlar sonra da kıymayı da ekleyip pişirmeye devam edin.
İçine hindistan cevizi, tuz, karabiber ve domates suyu konup kaynatılır. Daha sonra ateşten indirilip soğumaya bırakılır.
Tavada patlıcanları kızartıp havlu kağıt serili bir tabağa koyun.
Milföy yufkalarını yuvarlak bir borcama güzelce yayabileceğiniz şekilde merdana ile birleştirip hafif kenarlı oturtun.Aynı tart hamuru hazırlamışsınız gibi olsun.
Üstünü yağlayıp bir kat patlıcan üstünede kıymalı soğanlı harcı koyup peynir rendeleyin.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40 dk.
peynirlerv iyice pişiene kadar tutun.
Daha sonra fesleğen yaprakları ile süsleyip servis edin.Afiyet olsun.
-
Patlıcanları temizleyip kabuklarını şeritler halinde soyun.Sonra tuzlu suda yarım saat ince uzun kızartmalıkkesip bekletin.Acı suyu çıksın.