Ispanaklı kremalı kek tarifi
  • Malzemeler

    • 3 yumurta
    • Hindistan cevizi aromalı kek unu
    • 1 adet vanilya paketi
    • 1 su bardağı sıvıyağ
    • 2 su bardağı un
    • 1.5 su bardağı şeker
    • 1.5 su bardağı ıspanak püresi
    • Kreması için
    • 1 paket krem şanti
    • 1 bardak süt
  • Yapılışı

    1. Yumurta ve şekeri çırpıp vanilyayıda ekleyin.

      Ispanakları saplarından koparıp yıkayın.Bir tencerede su kaynatıp 2 dk. kaynayan suda bekletip daha sonra buzlu suya koyun.

      Oradan da alıp püre oluncaya kadar doğrayıcıdan geçirin.Yaklaşık olarak 1.5 bardak püre oluncaya kadar işlemi yapın.

      Sonra unu eleyin.Önce yağı ekleyip karıştırın.Sonra unu koyup çırpın.Ispanaklarıda en son ilave edip 180 derecede kekimizi pişirelim.

      Kek un yerine normal un da kullanabilirsiniz.O zaman 1 paket kabartma tozuda kullanın.

      Kekimiz pişince biraz soğumasını bekleyip üstten keselim.

      Bu çıkan parçaları kırıntı haline getirelim.

      Kremşantiyi sütle çırpalım.Kekimizin üstüne yayıp kırıntı haline getirdiğimiz kısımlarıda üstüne serpelim.

      Buzdolabında bir iki saat dondurup ikram edelim.Afiyet olsun.