Mandalina ile çikolata mousse Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Mandalina ile çikolata mousse tarifi
  • Malzemeler

    • 2 kişi için
    • 200 gr.Siyah çikolata
    • 100 gr.Ceviz
    • 4 yumurta akı
    • 1 yumurta sarısı
    • 150 gram krem şanti
    • 100 gram tereyağı
    • 1 çay kaşığı kafeinsiz kahve
    • Mandalina için
    • 1 yemek kaşığı şeker
    • 2 mandalina
    • Bir kü tereyağ
    • tuz
    • Süsleme için
    • nane
  • Yapılışı

    1. Bir kase içine çikolatayi doğrayın ve mikrodalgada eritin.Normal benmari usulude eritebilirsiniz.Sonra çikolatayı çırpıp krema haline getirin. Tereyağı ekleyin ve karıştırın.

      Kıyılmış cevizleri, kafeinsiz kahve ve yumurta sarısını ekleyin. Bir güzel çırpın. Kremaşantiyi tarifine göre hazırlayıp buzdolabında soğutup onuda çikolatalı karışıma ekleyin.


      Yumurta aklarını kar haline getirin.Onuda yavaşça katıp bir müddet buzdolabında dinlendirin.

      Bu arada mandalinaları soyup zarlarını çıkartın.Bir küp tereyağı ile 1 yemek kaşığı şekerde mandalinaları soteleyin.

      Daha sonra bir pasta torbası içine çikolatalı mousseyi doldurup bardakların yarısına daireler çizerek sıkın.Bir fiske tuz serpip mandalinalardan birkaç dilim koyun.

      Çikolatalı köpüğün geri kalanını bardağa gene sıkarak en üstüde mandalina ile sıralayıp nane ile süsleyin.Afiyet olsun.