Sarmısaklı biberli hamsi pane Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Sarmısaklı biberli hamsi pane tarifi
  • Malzemeler

    • 24 hamsi
    • 3-4 adet iri kırmızı biber
    • 12 diş sarımsak
    • Şeker
    • Zeytinyağı
    • Tuz
    • Maydanoz (garnitür için)
    • kaplama için
    • Un
    • çırpılmış yumurta
  • Yapılışı

    1. Biberleri temizleyin ve fırın için uygun bir tepsiye yerleştirin. Tuz ve biraz yağ ile sıvazlayıp fırında 200 ° C'de 25 ila 30 dakika pişirip kabuklarını soyup şeritler halinde kesin.


      Hmasileri bir güzel yıkayın.Kafalarından tutup yana doğru çekerek kılçıklarını çıkarıp açın.Düz bir şekile getirip bir tepsiye sıralayın.Aynı köfte gibi olmalıdır.


      Ocağa iki tava koyup içine sıvıyağ dökün.
      Tavanın bir tanesinde yağ kızınca sarımsak dişlerini koyup bir iki dakika pişirip şerit halindeki kırmızı biberleride ekleyin.Tuzunu ve biraz şekeri ilave edip hafif ateşte pişmeye bırakın.


      Hamsileri tuzlayıp önce una sonra da çırpılmış yumurtaya batırın.

      Kızgın yağda hamsi paneleri kızartın.Altın sarısı olmaları yeterlidir.

      Bir tabakta 6 adet hamsi pane bir porsiyondur.Ortasına da sarımsaklı biberden koyup ikram edilir.

      Hamsi balığında yenilebilir kısmında yağ oranı 100 gr da yaklaşık 6 gram dır.Bu yağda kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı omega-3 yağ asitleri açısından zengindir.