Zeytinyağlı Karnıbahar Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Zeytinyağlı Karnıbahar
-
Malzemeler
- 1 adet orta boy karnıbahar
- 2 adet havuç
- 2 adet soğan
- 6 diş sarımsak
- ½ limon suyu
- 2 yemek kaşığı pirinç
- Yarımdemet dereotu
- 1 yemek kaşığı tuzot
- 1 çay bardağı zeytinyağ
-
Yapılışı
-
Havuçları kazıyıp yuvarlak dilimler kesin. Soğanı piyazlık doğrayın. Zeytinyağının yarısını tencereye alıp kızdırın.
Havuç, soğan ve sarımsakları kavurun. Karnabaharları çiçek çiçek ayırıp tencereye yerleştirin.
Üzerine pirinç ve tuzotu serpin. 1 çay bardağı kaynar su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kalan zeytinyağını çiğ olarak üzerine gezdirin. Limon suyunu ekleyin.
Üzerine kıyılmış dereotu serpin. Soğuyunca servis yapın.
-
Havuçları kazıyıp yuvarlak dilimler kesin. Soğanı piyazlık doğrayın. Zeytinyağının yarısını tencereye alıp kızdırın.