Aşure kolay yapılışı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Aşure kolay yapılışı tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı aşurelik buğday
    • 1 su bardağı nohut,
    • 1 su bardağı kuru fasulye
    • 5 su bardağı tozşeker
    • 15 su bardağı su
    • 1 su bardağı kuru üzüm
    • 1 su bardağı doğranmış kuru incir
    • Yarım su bardağı pirinç
    • 1 su bardağı küp doğranmış kayısı
    • 1 portakal,
    • Süsleme için
    • 1 su bardağı kuş üzümü
    • Çekilmiş ceviz iç
    • Nar taneleri
    • Tarçın
    • Antep fıstığı
  • Yapılışı

    1. Buğday,fasulye,nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın.

      Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın.

      15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.

      Pirinci yıkayıp süzün ve buğdaya ilâve edin.Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin.

      Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. Portakalın kabuğunu ince ince doğrayıp karışıma ekleyin.

      Kuru üzüm ve kuru kayısıyı ilâve edip karıştırın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın.

      Aşure piştikten sonra doğranmış inciri ekleyip karıştırın. Sıcakken kaselere boşaltın.

      Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz. AFİYET OLSUN...