Beşamel sosu Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Beşamel sosu
-
Malzemeler
- Süt 2 su bardağı (1 / 2 lt)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- tuz
-
Yapılışı
-
Kısık ateşe bir tencere koyun ve tereyağını eritin.Unu ekleyip kavurun.Yavaş yavaş sütü dökün, bir tahta kaşıkla karıştırarak bir krema haline getirin.
10-15 dakika kısık ateşte pişirip sosa tuz atın.Ateşten alıp et ymekelerinde sebze yemeklerinde makarnalarda mantarda kolaylıkla kullanabilirsiniz.
-
Kısık ateşe bir tencere koyun ve tereyağını eritin.Unu ekleyip kavurun.Yavaş yavaş sütü dökün, bir tahta kaşıkla karıştırarak bir krema haline getirin.