Ispanak Çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram ıspanak
    • 1 adet soğan
    • 5 su bardağı su
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 çorba kaşığı un
    • 2 çorba kaşığı krema
    • Tuz
    • Küp kesilip kızartılmış ekmek (çorbanın üzeri için)
  • Yapılışı

    1. Öncelikle ıspanakları yıkayıp, temizleyin. Soğanı ayıklayıp, irice doğrayın. Ispanak ve soğanı, 5 su bardağı suya alıp, haşlayın. Daha sonra blenderden geçirin. Ayrı bir yerde tencerenin içinde 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Unu ekleyip, hızlı hızlı karıştırarak kavurun. Üzerine blenderden geçirilen ıspanaklı suyu ekleyin. 1-2 taşım kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Tencereyi ocaktan alıp, kremayı karıştırın. Küp kesilip kızartılmış ekmeklerle servis yapın.
      Not: Dondurulmuş ya da konserve ıspanak ile de yapabilirsiniz.