Ispanak Çorbası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Ispanak Çorbası
-
Malzemeler
- 250 gram ıspanak
- 1 adet soğan
- 5 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı krema
- Tuz
- Küp kesilip kızartılmış ekmek (çorbanın üzeri için)
-
Yapılışı
-
Öncelikle ıspanakları yıkayıp, temizleyin. Soğanı ayıklayıp, irice doğrayın. Ispanak ve soğanı, 5 su bardağı suya alıp, haşlayın. Daha sonra blenderden geçirin. Ayrı bir yerde tencerenin içinde 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Unu ekleyip, hızlı hızlı karıştırarak kavurun. Üzerine blenderden geçirilen ıspanaklı suyu ekleyin. 1-2 taşım kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Tencereyi ocaktan alıp, kremayı karıştırın. Küp kesilip kızartılmış ekmeklerle servis yapın.
Not: Dondurulmuş ya da konserve ıspanak ile de yapabilirsiniz.
-
Öncelikle ıspanakları yıkayıp, temizleyin. Soğanı ayıklayıp, irice doğrayın. Ispanak ve soğanı, 5 su bardağı suya alıp, haşlayın. Daha sonra blenderden geçirin. Ayrı bir yerde tencerenin içinde 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Unu ekleyip, hızlı hızlı karıştırarak kavurun. Üzerine blenderden geçirilen ıspanaklı suyu ekleyin. 1-2 taşım kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Tencereyi ocaktan alıp, kremayı karıştırın. Küp kesilip kızartılmış ekmeklerle servis yapın.