Mantar çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 150gram mantar
    • 1 adet havuç
    • 1 adet soğan
    • 2 adet patates
    • 2 çorba kaşığı küçük makarna
    • peynir
    • 2 adet defne yaprağı
    • tuz
    • yeşillik
  • Yapılışı

    1. Mantarları yıkayıp kesin.Bu arada 2 litre suyu kaynatın.Sukaynayınca içine mantar , defne yaprağı, ilave edip kaynatın.Sonra biraz peynir rendesi ve tuz ekleyip 15 dk. pişirin.Defne yaprağını çıkarın.

      Havuç ve soğanı temizleyip, ince ince kesin. Patates temizleyip ve küpler halinde kesin. Mantarlı suyu olarak ekleyip, 10 dakika daha pişirin.Çorbanızı blendırdan geçirin.

      Arzu ederseniz çorbanıza küçük makarnalar veya tel şehriye de ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun.Dereotu ile süsleyebilirsiniz.