Hindistancevizli kek lokumları Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Hindistancevizli kek lokumları  tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı beyaz un
    • 2 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 / 4 çay kaşığı tuz
    • 2 büyük yumurta veya 3 orta
    • 1 paket (125 g) yumuşak tereyağı
    • 3 / 4 su bardağı toz şeker
    • 1 çay kaşığı vanilya özü
    • 1 / 2 bardak süt
    • Kaplama için
    • 2 su bardağı toz şeker
    • 1 / 3 su bardağı kakao
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 / 2 bardak süt hindistan cevizi
  • Yapılışı

    1. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
      Kare bir fırın kalıbına yağlı kağıdınız koyun..

      Ayrı bir kapta, tüm kuru malzemeyi karıştırın.

      Başka bir yerde de tereyağı ve şekeri önce krema haline gelende dek çırpın.Yumurtaları kırın.Tamamen krema olana dek çırpın.

      Daha sonra yumurtalı karışıma vanilya özünü, sütü ve diğer ürünleri ekleyin.

      Hazırladığınız tepsiye dökün kek kabarana kadar yaklaşık yarım saat pişirip soğumaya bırakın.

      Daha sonra istediğiniz büyüklükte kare olarak kesip bir kaba yerleştirip dolaba koyun.2-3 saat olabilir.

      Tereyağını benmari usulü eritip içine şeker ve kakaoyu koyun.İyice krema haline gelince ateşin altını kapatın.

      Mini keklerimizi bu karışıma bulayıp sonrada hindistan cevizine bulayıp ızgara teline dizelim.Altına da bir tepsi koyarsak damlayan olursa temizliği kolay olur.Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra bir müddet donmalarını bekleyelim.Afiyet olsun.