Ispanaklı yılbaşı ağacı tart Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Ispanaklı yılbaşı ağacı tart tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram un
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 90 gram tereyağı
    • 200 gram ıspanak
    • 4 çorba kaşığı tereyağ
    • 2 yemek kaşığı rendelenmiş peynir
    • 2 yemek kaşığı sirke
    • Tuz, karabiber
    • 100 gram küçük domates (kiraz)
    • peynir dilimleri
  • Yapılışı

    1. Yılbaşı ağacı şeklindeki kalıbımızı yağlayıp unluyoruz.

      Bir yerde yağı eritip içine tuz ve unu koyup yoğurup dinlendiriyoruz.Sonra kalıbımızın şeklinde hamuru güzelce yayıyoruz.Böylece alt tabanımız oluşuyor.Şayet bu şekilde kalıbınız yok ise yağlı kağıttan noel ağacı şeklince bir çizim yapıp kesip oan göre hamurunuza şekil verebilirsiniz.

      Hamur fırında 30 dakika 180 derecede pişirilir.

      Ispanaklar yağda öldürülür.İçine peynir sirke tuz ve karabiber konarak püre haline getirilir.

      Bu püre çam ağacı tartın içine güzelce döşenir.
      Üzerine kokteyl domateslerden süsleme yapılır.

      Dilerseniz milföy hamurlarından da yıldızlar yapılıp süslenir.Geniş bir servis tabağına konup etrafıda rendelenmiş peynir ile doldurulur.Afiyet olsun.