Çikolatalı irmikli pasta Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Çikolatalı irmikli pasta
-
Malzemeler
- Kek için
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 125 gram tereyağı
- 200 gram un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu dolu
- Krema için
- 300 ml süt
- 3 yemek kaşığı irmik
- 100 gram tereyağı
- 100 gram şeker
- 100 gram hindistan cevizi
- Üstü için
- 200 gram sütlü çikolata
- 50 gram tereyağı
-
Yapılışı
-
Kek için tereyağı ve şekeri çırpıp yumurtaları teker teker kırın.Tüm malzemeyi ekleyip fırın kağıdı serili tepside 180 derecede 18-20 dk. pişirin.
Krema için tüm malzemeleri karıştırıp muhellebi kıvamına getirin.
Fırından çıkan keki soğutup sütlü şekerli bir karışımla veya meyve suyuda olabilir biraz ıslatıp irmikli muhellebimizi dökelim.
Daha sonrada sütlü çikolatayı benmari usulü eritip içine tereyağınıda koyup eritelim.Kremamızı irmikli kremanın üzerine döküp buzdolabında 2-3 saat bekletelim.
Afiyet olsun.
-
Kek için tereyağı ve şekeri çırpıp yumurtaları teker teker kırın.Tüm malzemeyi ekleyip fırın kağıdı serili tepside 180 derecede 18-20 dk. pişirin.