Kadayıflı mantarlı sufle Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Kadayıflı mantarlı sufle
-
Malzemeler
- Yarım kilo kadayıf
- 1 büyük soğan
- 150 gram pastırma
- 500 gram mantar
- 2 su bardağı süt
- 4 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı taze biberiye veya
- 1 çay kaşığı kuru biberiye
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 100 gram rendelenmiş parmesan peyniri
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
- Tuz ve karabiber
-
Yapılışı
-
İncee ince soğan doğranır , küçük parçalar halinde kesilir.Soğanlar tavada biraz yağ ile sotelenir.Sonra yıkayıp doğradığınız mantarlar ve en son pastırma konularak hafif pişirilir.
Geniş bir kaseye dökülüp biberiye ve parmesan peyniri ile karıştırılıp tuzu kontrol edilir.
Daha sonra süt, tuz ile yumurta çırpılır taze çekilmiş karabiber eklenir.
Kadayıfın yarısı bastırılarak sufle kabınıza veya yuvarlak bir borcama yerleştirilir.Tereyağın yarısı fırça yardımı ile kadayıflara sürülür ve emdirilir.Sonra harc güzel bir şekilde yayılır.En üstü gene bastırılarak kadayıf ile kaplanır.Kalan tereyağ gezdirilir.
Sufle için hazırlanan yumurtalı sütte dökülerek önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 50-55 dk. pişirilip servi edilir.Afiyet olsun.
-
İncee ince soğan doğranır , küçük parçalar halinde kesilir.Soğanlar tavada biraz yağ ile sotelenir.Sonra yıkayıp doğradığınız mantarlar ve en son pastırma konularak hafif pişirilir.