Patatesli tava böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 800 gram patates
    • 2 doğranmış soğan
    • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
    • 1 tatlı kaşığı kuru nane
    • 1/2 çay kaşığı kurutulmuş kekik,
    • 6 Yufka hamur yaprak, tereyağlı
    • 2 yumurta
    • tereyağı
    • tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Patatesleri güzelce rendeleyin.Tavada yağ ile soğanları yumuşatıp patates rendesini katın.Patatesler yumşayınca b
      r yerde soğumaya alın.

      Sonra içine yumurta peynir ve baharatları ekleyin.

      Büyük bir tefal tavayı yağlayıp ilk kat yufkayı güzelce yerleştirin.Burada 4 kat yufkayı yağlayıp üst üstüe koyun.Sonra patatesli yumurtalı harcımızı içine yayıp en üstüde kalan iki yufkayı aynı şekilde kapatalım.Yanlardan sarkan yufkalarıda içine doğru güzelce kapatıp tava böreğimize son şekli verelim.

      Uyarı tavanızın büyüklüğü ve küçüklüğüne göre daha az yufka katı kullanabilirsiniz.

      Kapağını kapatıp böreğimizi pişmeye bıraklım.Üstü pişmez ise alt üst şeklinde böreği çevirebilirsiniz.Afiyet olsun.