Çıtır yufka cipsleri tarifi
  • Malzemeler

    • Yufka
    • eritilmiş tereyağı
    • yumurta akı, çırpılmış
    • ayçiçeği tohumu, keten tohumu
    • haşhaş tohumu, susam tohumu, vb.
    • kaşığı tuz
  • Yapılışı

    1. Bir kase içinde örneğin 3 yemek kaşığı ayçiçeği tohumu, 1yemek kaşığı keten, 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu, 1 temek kaşığı susam tohumu şeklinde karıştırın.

      İlk yufkayı serip eritilmiş tereyağını fırça ile sürün.İkinci yufkayı kapatıp onunda üzerine çırpılmış yumurta akını sürün.Üçüncü yufkayı yağlayıp da kapatıp kare kare kesip tohumları serpin.

      Önceden ısıttığınız fırında yufkaları altın sarısı renk alana dek pişirin.