Karnabahar kızartma tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet orta boy karnabahar
    • Yarım bardak zeytinyağı
    • 1 adet liomn
    • Yeterince tuz
    • Karabiber
    • Kızartmalık yağ
    • Kızartma hamuru için
    • 150 gram un
    • 1 adet yumurta
    • 1-2 yemek kaşığı süt
    • Süsleme için
    • Yarım demet kıyılmış dereotu
  • Yapılışı

    1. Karnabaharı yıkayıp çiçeklerine ayırın.Çiçeklerin sert kökünü kesip tuzlu suda haşlayın.

      Daha sonra bir geniş cam kap içinde zeytinyağ tuz liomnu suyu ve karabiberi çırpın.Suyunu süzdüğünüz çiçekleri bu karıma iyice bulayıp bir saat bekletin.

      Bu arada kızartma hamuru için gerekli malzemeleri çırpın.Kalınca bir hamur olmalı.15-20 dk. dinlendirin.

      Karnabahar çiçeklerini bu hamura bulayıp 3-4 dk. kızgın yağda kızartın.Soğumamaları için kapaklı bir tencerede bekletip kıyılmış dereotu ile süsleyip servis edin.Afiyet olsun.