Gülsulu muhallebi tarifi
  • Malzemeler

    • 8.5 bardak süt
    • Yarım fincan toz şeker
    • 1 fincan nişasta
    • 1.5 fincan pirinç unu
    • 1.5 bardak su
    • 1 kahve kaşığı tuz
    • 2 bardak pudraşekeri
    • 1 fincan gülsuyu
  • Yapılışı

    1. Sütü ve şekeri bir kahve kaşığı tuzu koyu sütü kaynmaya bırakın.

      Bir kap içinde nişasta ve pirinç unu konup üzerine 1.5 bardak suyu sicim gibi akıtarak karıştırın.Koyu homojen bir kıvam alınca kaynayan süte yavaş yavaş karıştırın.

      Sütlü karışım göz göz olunca iyice kaynayınca 30-40 dk. durmaksızın tencerenin dibi kazınırcasına karıştırılır.

      Daha sonra muhallebi tepsiye dökülüp 6 saat dinlendirilir.

      Servis edilirken kesilip üzerine pudra şekeri ve gül suyu ilave edilir.Dilerseniz şekilli bir kaba döküp dinlendirip içinden de çıkartabilirsiniz.Afiyet olsun.