Güllü üzümlü lokum tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Güllü üzümlü lokum tatlısı
-
Malzemeler
- 3 çorba kaşığı jelatin
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yk.patates nişastası
- 5 tatlı kaşığı gülsuyu
- 3 / 4 kara üzüm suyu
- bitkisel yağ
- pudra şekeri
-
Yapılışı
-
Antep fıstıklarını biraz suda 2-3 dk. haşlayıp kabuklarını çıkartın.
Jelatini yarım bardak suda eritin.15 dk bekletin.
Başka bir kapta nişasta ile 4 yemek kaşığı suyu çırpın.
Tencerede üzüm suyu gülsuyu ve şekeri 2 bardak su ile karıştırın.Şeker eiriyince nişastayıda katın ve 7-10 dakika karıştırın.Koyulaşınca jelatini de ekleyip bir iki karıştırıp ocaktan indirin.
Üzeri yağlanmış bir yağlı kağıt üzerine döküp tepsiye dökün.üzerlerine antepfıstıklarını gezdirin.Sonra 3-4 saat dolabta bekletin.
Küp küp kesip pudra şekerine dilerseniz bulayıp servis edin.Afiyet olsun.
-
Antep fıstıklarını biraz suda 2-3 dk. haşlayıp kabuklarını çıkartın.