Portakal reçelli muhallebi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Portakal reçelli muhallebi
-
Malzemeler
- 8.5 buçuk bardak süt
- 1.5 buçuk bardak şeker
- Yarım fincan nişasta
- 1.5 fincan pirinç unu
- 150 gram portakal kabuğu reçeli
- 1.5 bardak su
- 1 kahve kaşığı tuz
-
Yapılışı
-
Tencereye sütü tozşekeri ve tuzu koyun.Kaynatmaya bırakın.
Başka bir kap içinde nişasta ile pirinç ununu 1.5 bardak suyu sicim gibi akıtarak hızlıca çırpın.Krema gibi olunca kaynayan süte ilave edilerek 10 dk. karıştırılır.
Sonra içerisine portakal kabuğu reçeli katılır.Portakal kabuklu süt boza kıvamında bir koyuluğa gelince durmadan karıştrılır pişirilir.iyice soğuyunca servis edilir.Krema ile süslenebilir.Afiyet olsun.
-
Tencereye sütü tozşekeri ve tuzu koyun.Kaynatmaya bırakın.