Kazandibi tarifi
  • Malzemeler

    • 8.5 bardak süt
    • Yarım fincan tozşeker
    • 1 fincan nişasta
    • 1.5 fincan pirinç unu
    • 1.5 bardak su
    • 1 kahve kaşığı tuz
    • 2 bardak pudra şekeri
    • 1 fincan gülsuyu
  • Yapılışı

    1. Bir tencereye sütü tozşekeri ile bir kahve kaşığı tuzu koyup sütü kaynatın.

      Başka bir kaba 1.5 fincan pirinç unu nişasta ve 1.5 buçuk bardak suyu koyun.Bu karışımı kaynayan süte ilave edin.Böylece karıştırarak bir muhallebi elde edin.

      Ateşten alın muhallebi soğutmadan 1-1.5 parmak kalınlığında kenarlı yayvan bir tepsiye döküp kuvvetli ateşe oturtun.Tepsiyi sürekli çevirip altının iyice tutmasını sağlayın.Dibi tutunca ateşten alıp bir yerde soğutun.


      Tepside dört köşe parçalara kesildikten sonra spatula ile altları kazınırcasına tepsiden alınır.Yanmış kısımları üste gelicek şekilde servis tabaklarına alınarak üstlerine pudra şekeri veya gülsuyu gezdirilerek servis edilir.Afiyet olsun.