Limonlu turta tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram / 1 su bardağı ekşi krema
    • 113 gram erimiş tereyağı
    • 1 / 2 çay kaşığı soda
    • 2 su bardağı un (1 ve 1 / 2 su bardağı un ile başlayın)
    • 1 veya 1 / 2 limon
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 yumurta sarısı (isteğe bağlı)
  • Yapılışı

    1. Krema ile sodayı karıştırıp tereyağı eritilip malzemeye katılır.

      Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ele yapışmaz bir hamur elde edin.Hamuru bir kenarda bekletin.

      Blendır içine bir limon veya yarım limonu şekerle birlikte koyup parçalayın.

      Limonlu tart hamurunu merdane ile açıp tart kalıbınıza güzelce yerletirin.Dilerseniz hoş bir renk için üzerine yumurta sarısı da sürebilirsiniz.Daha sonra limonlu şekerli karışımı yayın.

      Üzeri altın sarısı renk alanda dek yaklaşık yarım saat fırında pişirin.Afiyet olsun.