Kuzu etli milföylü börek Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kuzu etli milföylü börek tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket milföy hamuru
    • 1.5 kg taze kuzu eti
    • 2 büyük soğan
    • 2 tatlı kaşığı tuz
    • 1.5 tatlı kaşığı kimyon
    • 1 tatlı kaşığı karabiber
    • 1 yumurta ile 2 yemek kaşığı su
    • siyah ve beyaz susam (isteğe bağlı)
    • yağlamak için biraz yağ (isteğe bağlı)
  • Yapılışı

    1. Soğanları sebze doğrayıcı içinde minik parçalar haline getirin.Aynı şekilde kuzu etinide geçirip kıyma gibi küçücük parçalardan oluşsun.

      Sonra bir kap içinde soğan, kuzu eti , tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin ve el ile iyice karıştırın.

      Milföy hamurlarını buzdolabından alıp biraz oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.Sonra hamurlar yumuşayınca kareler içine etli karışımdan koyup
      üçgen şeklinde kapatalım.

      En üstüne yumurta sarısı ile çırpılmış biraz sulu karışımdan sürüp susamlar ile süsleyelim.

      Tepsimizi yağlayıp veya fırın kağıdsı koyup fırına sürelim.Afiyet olsun.