Kıymalı ev pidesi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Kıymalı ev pidesi
-
Malzemeler
- Hamuru için
- 1yemek kaşığı aktif kuru maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı bitkisel yağ
- 3 su bardağı un
- 100 gr.Yağsız dana kıyma
- 1 orta boy soğan, doğranmış
- 2 diş doğranmış sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya bitkisel yağ
- 1 / 2 çay kaşığı kimyon
- 1 / 4 taze öğütülmüş karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kıvırcık maydanoz 1 / 2 bardak doğranmış
- 2 yemek kaşığı taze nane, doğranmış
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 orta boy domates kuşbaşı doğranmış
- 1 su bardağı mozarella peyniri 1 su bardağı
- 1 +1 yumurta
- Sadece biraz nişasta
-
Yapılışı
-
Hamurunu hazırlamak için sütün gerçekten sıcak olduğundan emin olun. Orta boy bir kapta sütü koyun, içine kuru mayayı ekleyip çözdürün.
Yumurta, şeker, tuz ve yağı ilave edin. Her şeyi iyice karıştırın ve unu ilave edin.Un duruma göre yarın fincan az olabilir.Azar azar ekleyin.
Hamuru güzel bir hale getirdikten sonra dinlendirmek üzere üzerini hafif yağlayıp bir bez örterek yarım saat bekletin.
İçi içinse tereyağını eritip soğanları pembeleştirin.Kıymayı ilave edin.Kıymanında rengi dönünce ateşten alın.
Domatesleri küp küp kesin.Kıymalı karışım ile, kıyılmış maydanoz, kıyılmış nane ve limon suyunu bir kapta karıştırın.
Hamurumuzu bir ekmek bğyğklüğünde rulo yapıp kalın parçalar keselim.Sonra elimizle yuvarlayarak pide hamurlarımızı elde edelim.
Sonra merdane ile bir pide olabilecek şekilde açalım.
Fırın tepsimizi nişasta ile sıvazlayıp hamurumuzu yerleştirelim.Böylece yapışmayacaktır.
Hamurun üzerine kıymalı harcımızı yayıp domatesleri serpelim.En son peynir rendesi ile tamamlayalım.
Şimdi ise kenarlarından kıvırarak pide şeklini aynı bir tekne gibi şekil verelim.
Bir yumurtayı çırpıp pidenin kenarlarına sürüp gerisini ortasına dökelim.Diğer hamurlar için gene gerekirse başka bir yumurta kırın.
Bu şkeilde pidelerimizi bitirip fırında 25 dk. kadar pişirelim.Afiyet olsun.
-
Hamurunu hazırlamak için sütün gerçekten sıcak olduğundan emin olun. Orta boy bir kapta sütü koyun, içine kuru mayayı ekleyip çözdürün.