Sütlaç  tarifi
  • Malzemeler

    • 1 litre süt
    • 1 çay bardağı pirinç
    • 2-3 kahve fincanı şeker
    • 2 adet yumurta sarısı
    • 2 adet limon kabuğu rendesi
    • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • Yapılışı

    1. 1 litre sütü tencereye koyup içine pirinçleri ilave edelim.Pirinçler iyice yumuşayana kadar sütü kaynatalım.

      Pirinçler iyice yumuşayınca bir cam kase içine iki yumurta sarısı ve pirinç ununu karıştıralım.İçine bir kahve fincanı şekeri de katıp güzelce çatalla çırpalım.

      Bütün malzemeler birbiriyle özleşince kaynayan sütten 1 yemek kaşığı alıp yumurtalı karışıma iyice yedirelim.Yavaş yavaş 2-3 yemek kaşığı daha süt ilave edip yumurtalı karışımımızı ılıtıp krema haline getirelim.

      Akıcı bir kıvama gelince kaynayan sütümüze hepsini döküp güzelce koyulaşana dek karıştıralım.Muhallebi kıvamına gelince iki limon rendesini de katalım.Bu yumurta kokusunu alacaktır.Şeker miktarını kontrol edip gerekirse ilave edelim.

      Sütlaç kaplarımıza döküp tarçın ile süsleyip ikram edelim.Afiyet olsun.