Yabanmersinli pankekler tarifi
  • Malzemeler

    • 15-18 küçük krep için
    • 450 ml yoğurt
    • 50 ml süt
    • 1-1.5 su bardağı un
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 3 yemek kaşığı kahverengi şeker
    • 1 yemek kaşığı vanilya özü
    • 1 yumurta
    • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (isteğe bağlı)
    • bir çimdik tuz
    • kızartma yağı
  • Yapılışı

    1. Bir kapta süt, yoğurt, tereyağı, vanilya ve yumurta çırpılır.Tuz , un, kabartma tozu, şeker eklenir de bir yerde karıştırılıp yoğurtlu karışıma eiyice yedirilir.

      Yaban mersinleri yıkanıp durulanıp eklenir.

      Çok az yağlı yapışmaz tavaya birer kaşık hamurdan konup pişirilir.

      Pankekler reçel şurup krema gibi soslarla servis edilir.Afiyet olsun.