Fıstıklı falafel tarifi
  • Malzemeler

    • 8 dal taze nane
    • 8 dal taze maydanoz
    • 200 gram fıstık
    • 2 su bardağı nohut / nohut (konserve kullanılan)
    • 2 diş sarımsak
    • ½ küçük soğan
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı kimyon
    • 1 yemek kaşığı un
    • 1 çay kaşığı kabartma toz
    • Limonlu sos için
    • 6 yemek kaşığı tereyağ
    • 6 yemek kaşığı zeytinyağ
    • 3 yemek kaşığı limon suyu
    • Tuz
    • Yoğurtlu sos için
    • 1 yoğurt
    • 1 limon kabuğu suyu ve kabuğu
    • 4 yaprak nane yaprağı
    • Domates salatası için
    • 3 adet domates
    • 1 diş sarımsak
    • Taze kekik
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
    • Tuz ve karabiber
    • 1 adet kırmızı biber
  • Yapılışı

    1. Öncelikle mikserde otları yarım saat geçirin.İyice otlar püre igib bir kıvama gelsin.Nohutları yıkayın.Onları ekleyip bir iki dakika mikserden geçirin.Diğet tüm malzemeleride katıp mikserden geçirmeye devam edin.


      Yaklaşık olarak 24 adet falafel topunu yağlı kapıt üzerine dizin.15 dk. 200 derecede pişirin.

      Üzerine falafellerin yoğurtlu sos veya limonsu sos dökün.

      Limonlu sos için tüm malzemeleri güzelce çırpın.

      Yoğurtlu sos için hazırlanan karımı 30 dkç buzdolabında bekletin ki nane tadını versin.

      Domates salatasını da hazırladıktan sonra 30 dk. gene buzdolabında bekletin.

      Falafeller pişip rengi kahveleşince fınıdan çıkarın.Servis tabağının içine büyük bir lahana yaprağı veya marul yaprağı koyun.

      Falafelleri yerleştirip üzerine arzu ettiğiniz sosu dökün.Yanında domates salatasınıda koyup dürüm gibi sarıp yiyin.Afiyet olsun.