Hardallı kavrulmuş karnabahar Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Hardallı kavrulmuş karnabahar
-
Malzemeler
- 1/4 fincan çam fıstığı
- 1 büyük baş karnabahar, minik karnabahar ciceklerini halinde kesilmiş
- 2 kaşık zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- toz hardal
- 1/2 çay kaşığı tuz
- biber tatmak
- doğranmış frenk soğanı
-
Yapılışı
-
Büyük bir tavada orta ateşte çam fıstığını ekleyin ve kızarıncaya kadar, 5-7 dakika karıştırarak pişirin.
Çam fıstığını, bir servis tabağına aktarın. Tavaya ve karnabahar, zeytinyağı, limon suyu, hardal ve tuzu ekleyin.
Karnabaharı, her birkaç dakikada sallayarak , 10-12 dakika karıştırarak, altın kahverengi halinde pişirin. Karnabahar çam fıstığı ile servis tabağına aktarın.Biber ile tatlandırılıp frenk soğanı ile süsleyin.Afiyet olsun.
-
Büyük bir tavada orta ateşte çam fıstığını ekleyin ve kızarıncaya kadar, 5-7 dakika karıştırarak pişirin.