Hardallı kavrulmuş karnabahar Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Hardallı kavrulmuş karnabahar tarifi
  • Malzemeler

    • 1/4 fincan çam fıstığı
    • 1 büyük baş karnabahar, minik karnabahar ciceklerini halinde kesilmiş
    • 2 kaşık zeytinyağı
    • Yarım limon suyu
    • toz hardal
    • 1/2 çay kaşığı tuz
    • biber tatmak
    • doğranmış frenk soğanı
  • Yapılışı

    1. Büyük bir tavada orta ateşte çam fıstığını ekleyin ve kızarıncaya kadar, 5-7 dakika karıştırarak pişirin.

      Çam fıstığını, bir servis tabağına aktarın. Tavaya ve karnabahar, zeytinyağı, limon suyu, hardal ve tuzu ekleyin.

      Karnabaharı, her birkaç dakikada sallayarak , 10-12 dakika karıştırarak, altın kahverengi halinde pişirin. Karnabahar çam fıstığı ile servis tabağına aktarın.Biber ile tatlandırılıp frenk soğanı ile süsleyin.Afiyet olsun.