Patatesli peynirli poğaça Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Patatesli peynirli poğaça tarifi
  • Malzemeler

    • Hamuru için
    • 1 çay bardağı zeytinyağ
    • 1 çay bardağı tereyağ
    • 400 gram un yaklaşık (2 iri su bardağı un)
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 çay kaşığı tuz
    • iç harcı için
    • 4 adet patates
    • Peynir
    • üstü için
    • 1 yumurta sarısı
    • süsleme için
    • çörek otu
  • Yapılışı

    1. Bir kap içinde sıvıyağ, tuz ,tereyağ, yoğurt ve unu güzelce karıştırın.Hamurunuzu yarım saat dinlendirin.

      Bu arada iç harcı için patateslerin kabuklarını soyup kesip bir tencerede haşlanmaya bırakın.Kabuğunu soyunca daha çabuk haşlanır.
      Yumuşayınca püre haline getirip içine peynir koyalım.Karıştıralım dilerseniz baharatda ilave edelim.

      Fırınımızı 180 derecede ısıtmaya başlayalım.

      Dinelenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içimiz büyüklüğünde açalım.İç harçtan koyup güzelce kapatalım.Margarnile yağladığımız tepsiye yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip fırınıa verelim.Üzerleri ve altı pişince fırından alalım.Afiyet olsun.