Doğum günü pastası tarifi
  • Malzemeler

    • 7 yumurta
    • 125 gram margarin
    • 225. pudra şekeri (1.5 su bardağı)
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • Yarım su bardağı 50 gram un
    • 50 gram nişasta
    • 50 gram kakao
    • Vanilya limon kabuğu rendesi
    • Kreması için
    • 150 gram sütsüz çikolata
    • 125 gram sana yağı
  • Yapılışı

    1. Bir kapta şeker erimiş yağ yumurta sarısı vanilya ve limon kabuğu rendesini karıştırın.

      Nişasta un kakao kabartma tozunu beraber eleyerek yukarıdaki karışıma karıştırın.

      Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar haline getirerek fazla çalkalamadan alt üst ederek hamura ilave edin.

      Yağlanmış ve unlanmış pasta kalıbına boşaltın.
      Önceden kızdırılmış orta hararetteki fırında 30-40 dk. pişirin.

      Kalıptan keki çıkarın.Plak şeklinde 3 parçaya bölün.

      Kek katlarına sulu bir reçel sürünüz.

      En altaki parçaya marmelat veya hazırlanan kremadan sürün.İkinci parçayı muntazam olarak üzerine yerleştrip krema sürün.Üçüncü yüde yerleştirip krema sürün.Donunca üzerini süsleyin.

      Kremayı hazırlamak için yağı ve çikolatayı küçük bir tencerede benmari usulü eritin.Sos haline getirin.