Zeytinyağlı barbunya tarifi
  • Malzemeler

    • 2 bardak kuru barbunya
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 adet havuç
    • 2 adet soğan
    • 3-4 diş sarımsak
    • 1 adet kuru kırmızı biber
    • Yarım kaşık domates salçası
    • Yarım demet maydanoz
    • Tuz
    • 1 kaşık şeker
  • Yapılışı

    1. Bir tencerede zeytinyağını yemeklik doğranmış soğan ile kazınmış ve kesilmiş havuç ve kırmızı biber ile öldürünüz.

      Sonra sulandırılmı salçayı koyup 1-2 bununla karıştırın.5-6 bardak suyu koyup kaynatın.Akşamdan ıslatılmış barbunyaları suya ilave edin.Orta hararetli ateş üstünde barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.

      Yumuşayınca tuzu ilave edin.Sonra ateşi kapatıp servis tabağına kıyılmış maydanoz ile süsleyip soğuk olarak servis edin.