Elmalı Kek tarifi
  • Malzemeler

    • 5 Yumurta
    • 1.5 Su bardağı un
    • 1/2 Su bardağı + 1 Çorba kaşığı toz şeker
    • Yarım paket vanilya
    • 2 adet sert elma
    • 1 çay kaşığı Tarçın
    • 1 çay kaşığı mahlep
  • Yapılışı

    1. Una vanilya katıp eleyiniz. Kek kalıbını yağlayıp, kağıt yerleştiriniz.
      Bir kapta yumurta ile şekeri çarparak koyu boza kıvamına getiriniz. Unu ilave edip yavaşça karıştınız.
      Hamurun yarısını kalıba dökün, önceden temizlenip dörde bölünmüş elmaları çekirdeklerini çıkardıktan sonra yarım santim kalınlığında dilimlenmiş olarak hamurun üzerine dizin ve üzerine tarçın serpin.hamurun diğer yarısını da üstüne döküp yayın.Orta ısıda pembe renge gelinceye kadar pişirin.