Ekler Pastası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Ekler Pastası
-
Malzemeler
- 125 gram margarin
- 6 çorba kaşığı un
- 4 Yumurta
- 1 çay kaşığı Toz şeker
- Bir fiske tuz
- 1 çorba kaşığı Yeşil fıstık
- 1/2 ölçü pasta kremi (Daha önceki tariflerden)
- 1/2 ölçü çikolatalı salça (Daha önceki tariflerden)
-
Yapılışı
-
Tencereye yağ ve 1 su bardağı su koyup kaynatınız. içine tuz, şeker ve elenmiş un katıp hızlı karıştırarak hafif ateşte 10 Dk. pişiriniz. Ilınınca içine 4 yumurta kırıp karıştırarak yediriniz. Hazırlanan hamuru ucuna geniş huni takılmış krema torbasına doldurunuz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1,5 parmak genişliğinde ve 9-10 cm. uzunluğunda çubukları aralıklı olarak paralel diziniz.
Tepsiyi, kızdırılmış orta hararetli fırında hamur pembeleşip sertleşinceye kadar pişiriniz.
Bu arada çikolatalı salçayı ve pasta kremasını daha önce tarif ettiğimiz gibi hazırlayınız.
Hamur yani ekler hamurları pişince soğumaya bırakınız. Soğuyunca uzun kenarından içine yeteri kadar pasta kreması doldurun, üzerine de çikolatalı salça döküp en son üstüne yeşil fıstık serpiniz.
Afiyet olsun
-
Tencereye yağ ve 1 su bardağı su koyup kaynatınız. içine tuz, şeker ve elenmiş un katıp hızlı karıştırarak hafif ateşte 10 Dk. pişiriniz. Ilınınca içine 4 yumurta kırıp karıştırarak yediriniz. Hazırlanan hamuru ucuna geniş huni takılmış krema torbasına doldurunuz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1,5 parmak genişliğinde ve 9-10 cm. uzunluğunda çubukları aralıklı olarak paralel diziniz.