Şam Tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Şam Tatlısı
-
Malzemeler
- 1 Su bardağı irmik
- 1 Su bardağı un
- 1 Su bardağı yoğurt
- 2.5 Su bardağı toz şeker(şurubuna)
- 1 çorba kaşığı yer fıstığı
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 Paket vanilya
-
Yapılışı
-
Derin bir kaba un, irmik, vanilya ve yoğurdu koyun ve limon suyunda eritilmiş karbonatı da katıp hepsini karıştırın.
20-25 cm. çapındaki tepsiyi yağlayıp unlayın. Yaptığınız karışımı bu tepsiye düzgün bir şekilde yayarak dökün. İki parmak ara ile fıstıkları üzerine yerleştirin. Orta hararetli fırında üzeri pembe renkte olana kadar pişirin.
Ayrı bir kapta şekeri 2 su bardağı su ile 10 dakika kaynatarak şurup yapın.
Tepside pişen hamur,piştikten sonra soğuması beklenir. Soğuyunca şurubu kaynar olarak tepsinin üzerine gezdirerek dökün ve hamurun şurubu çekmesini bekleyin.
Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
-
Derin bir kaba un, irmik, vanilya ve yoğurdu koyun ve limon suyunda eritilmiş karbonatı da katıp hepsini karıştırın.