Şeker pare tarifi
  • Malzemeler

    • 3 Yumurta
    • 1 Su bardağı toz şeker
    • 5.5 Su bardağı un
    • 250 gram margarin
    • 2 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı vanilya
    • 1 avuç badem (fındık veya fıstık)
    • Şurubu için
    • 4.5 su bardağı toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yapılışı

    1. Yumurtayı şekerle birlikte çarparak koyu krem haline getirin.Yumuşak margarini ilave edip çarpmaya devam edin. 4-5 dakika daha köpürtüp un, vanilya ve baking powderi katın.

      Hamuru yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalara ayırınız. Avuç içinde yuvarlayıp üstten bastırarak 1 cm. kalınlığında yassılaştırın.

      Birer parmak ara ile önceden yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine de birer badem koyun. Orta hararetli fırında açık pembe olana kadar pişirin.

      Şurubu; Şekere 4 su bardağı su koyup eriyene kadar karıştırın. Limon suyu ilave ederek 8-10 dk. daha kaynatın ve şurup sıcak kurabiyeler soğuk olarak şerbeti üzerine dökün.

      Soğuyunca servis yapın.