Mafiş tarifi
  • Malzemeler

    • 3 Yumurta
    • 3 Su bardağı un
    • 1 çorba kaşığı yoğurt
    • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
    • 1/2 çay kaşığı karbonat
    • 1/2 limon
    • 2 Avuç ceviz içi
    • Şurubu için
    • 3 Su bardağı toz şeker
    • Kızartmak için
    • 2 Su bardağı sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. önce şurubunu biraz koyu olacak şekilde hazırlayıp soğutun.

      Yumurtaları derin bir kasede çırpıp yoğurt ve yağ yedirin.limon suyu, eritilmiş karbonat ve unu da ilave edip yoğurun. Un serpilmiş açma yerinde oklava ile 2-3 mm. kalınlığında kalın bir yufka açın. 5 cm. kareler şeklinde kesin
      hepsinin içine parçalanmış ceviz için koyun ve çapraz köşelerinden kaldırıp diğer köşesinin üzerine götürüp parmaklarınla hafif bastırarak yapışmasını sağlayarak muska şekline getir.

      Kızdırılmış yağda açık pembe olacak kadar kızartıp delikli kepçe ile yağdan çıkarttığınızda hemen soğuk şerbetinin içine atınız. Soğuk şerbetin içinde bir müddet durup da şerbet emenleri yine delikli kepçe ile süzerek çıkartın ve servis tabağına koyun

      arzu edilirse üzerine hindistan cevizi yeşil fıstık falan dökülebilir.