Cızlama tarifi
  • Malzemeler

    • 1 Su bardağı un
    • 1 kibrit kutusu kadar yaş maya
    • 1 Çay kaşığı tuz
    • 1 Çay kaşığı şeker
    • 1 Çorba kaşığı tereyağ
    • İçi için
    • 125 gram beyaz peynir
    • 1 Demet maydanoz
  • Yapılışı

    1. Yaş mayaya tuz ve şeker katarak 1 su bardağı ılık suda 10 dakika ıslatınız. Tencereye unu ve mayayı koyarak elle çırpınız.1 su bardağı ılık su daha koyarak çırpmaya devam ediniz. Suluca olan hamurun hacminin 1,5 misli kabarıncaya kadar mayalandırınız.

      Peyniri rendeleyip kıyılmış maydanoz ile karıştırın. Yağsız tavayı hafif kızdırıp mayalı hamurdan bir kepçe tavaya dökün. Tavayı hareket ettirerek pişirin, bir müddet sonra tavaya yapışık yerlerini kurtarıp bir şekilde ters çevirin. (ben tavayı hoplatarak çeviriyorum)Diğer tarafını da pişirin ve bir servis tabağına koyun. sıcakken üzerine hafif tereyağ sürün soğumasın diye bir kapak ile örtün. diğerlerini de aynı şekilde pişirin. Ve içine hazırladığınız peynirden koyup rulo yapın hepsini, sonrada servis tabağına koyup ikram edin.

      Not. peynir yerine kıyma veya marmelat vs. konulabilir.