Kıyma kebabı tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo orta yağlı kıyma
    • 2 adet soğan
    • 1 adet yumurta
    • 150 gram kuyruk
    • 2 diş sarımsak
    • 1 fincan bulgur
    • Yeterince tuz karabiber
    • Kırmızı biber
  • Yapılışı

    1. Kıyma iki defa kuyrukla beraber makineden geçirilir.İçine bir gece önceden ıslattığınız bulgur ince kıyılmış soğan yumurta sarısı tuzu ve biberleri koyup iyice yoğurun.

      Ezilmiş sarımsak eklenir.İyice yoğurduğunuz kıymanın üstünü bir bezle örtüp mnagal ateşi yanana kadar bekletilir.Ateş yanınca kebab şişleri yağlanır.Bir avuç kıymadan alınıp bastırılarak şişlere sarılır.Ateşin 4-5 santim üstünde çevrilerek her iki yüzü kızartılır.

      Ayrı bir yerde ateş üstünde öldürdüğünüz domates biber ince doğranmı salatalık bir iki zeytin maydanoz eşliğinde sıcak sıcak ikram edilir.