Kıstırma tarifi
  • Malzemeler

    • 4 Su bardağı un
    • 1 Su bardağı Yoğurt
    • 1 Su bardağı sıvı yağ
    • 1 Çay kaşığı karbonat
    • 1 Tatlı kaşığı tuz
    • İçi için
    • 3-4 orta boy patates
    • 1/4 kalıp beyaz peynir (125 gr)
    • 1 Demet maydanoz
    • 1 Demet dere otu
    • 1 Yumurta
    • bir tutam karabiber
  • Yapılışı

    1. Patatesi haşlayıp fındık büyüklüğünde doğrayın,rendelenmiş peynir, kıyılmış maydanoz ve dere otunu , yumurta akı, yeteri kadar tuz ve karabiber katıp karıştırın.

      Ayrı bir kapta una karbonatı ilave edip eleyin. derin bir kapta yoğurt ve sıvı yağı karıştırıp tuz ve unu ilave edin sonrada yoğurun bir hamur yapın.

      Hamurun yarısını yağlanmış tepsiye her tarafı aynı kalınlıkta olacak şekilde yayarak döşeyin. Hazırlamış olduğunuz içi bunun üzerine dökün ve yayın, geri kalan hamuru da üstüne düzgünce yayın tepsinin üzerini tamamen örtsün. sonra da hamurun üstüne yumurta sarısı sürerek orta hararetli fırında pembe renkte olana kadar pişirin.