Meyhane Pilavı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Meyhane Pilavı
-
Malzemeler
- 2 su bardagi pilavlık bulgur
- 100-150 gram kadar dana kıyması
- 3 yemek kaşığı zeytinyag
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3.5 su bardagi sıcak
- 2 domates
- 2 orta boy sogan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 adet yesil yada kırmızıbiber
- Tuz
- Karabiber
-
Yapılışı
-
Öncelikle yayvan bir tencerede kıymayı suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
Daha sonra sıvı yağı ve tereyağını ilave edip, soğan sarımsak ve biberlerimizi içine katıyoruz.
Ardından domates ,salça, tuz, karabiber-isteğe bağlı olarak kimyon- ilave ediyoruz.
Yıkanmıs ve suzulmus bulgurumuzu ekleyip, hepsini karıştırıyoruz.
Son olarak sıcak su ilave edip pilavımızı karıstırıp, kısık ateste pisiriyoruz.
-
Öncelikle yayvan bir tencerede kıymayı suyunu çekene kadar kavuruyoruz.