Meyhane Pilavı tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardagi pilavlık bulgur
    • 100-150 gram kadar dana kıyması
    • 3 yemek kaşığı zeytinyag
    • 1 yemek kaşığı tereyağ
    • 3.5 su bardagi sıcak
    • 2 domates
    • 2 orta boy sogan
    • 2 diş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 3 adet yesil yada kırmızıbiber
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Öncelikle yayvan bir tencerede kıymayı suyunu çekene kadar kavuruyoruz.

      Daha sonra sıvı yağı ve tereyağını ilave edip, soğan sarımsak ve biberlerimizi içine katıyoruz.
      Ardından domates ,salça, tuz, karabiber-isteğe bağlı olarak kimyon- ilave ediyoruz.

      Yıkanmıs ve suzulmus bulgurumuzu ekleyip, hepsini karıştırıyoruz.

      Son olarak sıcak su ilave edip pilavımızı karıstırıp, kısık ateste pisiriyoruz.