Cevizli Kadayıf tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet yufka
    • 1.5 su bardağı dövülmüş ceviz
    • 400 gram tel kadayıf
    • 3 yemek kaşığı tereyağ
    • şerbet için
    • 4 su bardağı toz şeker
    • 5 su bardağı su
    • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yapılışı

    1. Bir kapta 4 su bardağı toz şekeri 5 su bardağı su ile kaynatın. Şerbetinizi hazırlayın, 1 yemek kaşığı limon suyu ilave ettikten sonra soğumaya bırakın.

      1 ad. yufkayı masa üzerine serin ve 2 yemek kaşığı tereyağı ile her tarafını yağlayın. 1 su bardağı dövülmüş cevizi yufkanın üzerine serperek yayın. Sonra da tel kadayıfı didikleyip cevizin üzerine yayın. En sonra da yufkayı kol böreği yapıyormuş gibi rulo şeklinde sarın.

      Rulo şeklinde hazırladığınız yufkayı 5er cm. uzunluğunda kesin. Yağlanmış fırın tepsisine kestiğiniz parçaları aralık bırakmadan yerleştirin. Üzerlerine küçük küçük böldüğünüz artan tereyağını dağıtın ve artan dövülmüş cevizi serpip 30 dakika kızarana kadar pişirin.

      Pişirdiğiniz kadayıf sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.