Kandil Simidi tarifi
  • Malzemeler

    • 125 gram Tereyağ
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 tane yumurta sarısı
    • 1 paket kabartma tozu
    • 2 tatlı kaşığı toz şeker
    • 1 çay kaşığı tuz
    • alabildiği kadar un
    • Üzeri için
    • 1 yumurtanın beyazı
    • yeteri kadar susam
  • Yapılışı

    1. Bir miktar un tezgaha elenir ve ortası açılarak içine tüm malzemeler konularak bir hamur yapılır. Kulak memesi kıvamına gelene kadar un ilavesi yapılır.

      Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak önce çubuklar yapıp iki ucunu birleştirerek uygun büyüklükte simitler yapılır. Daha sonra çırpılmış yumurta akına batırılır ardından
      hemen susama batırıp susama bulanması sağlanır ve yağlanmış tepsiye uygun aralıklarla dizilir.

      180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

      Afiyet olsun.