Ispanaklı erişte Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Ispanaklı erişte
-
Malzemeler
- 1 paket erişte makarnası
- 500 gram ıspanak (2 bağ)
- 1 baş kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 adet sosis
- 2 yumurta
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı Tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
-
Yapılışı
-
1-Erişteyi makarna haşladığınız gibi haşlayın. Suyunu süzdürün.
2-Geniş bir tencerede yağı kızdırın. İnce ince doğradığınız kuru soğanı hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun.
3- Ispanakları ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın.
4-Sosisleri baklava dilimleri şeklinde dilimleyin. Sarımsakları ezip, tuz ile birlikte hepsini harmanlayarak az bir sıvı yağda kavurun ve ıspanağı ilave edip kavurmaya devam edin.
5-Haşladığınız erişteyi yağladığınız fırın kabına dökün ve düzgünce yayın. üzerine ıspanaklı karışımı ilave edin.
6-Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını üzerine serpin.
7-Yoğurt ile yumurtaları karıştırarak çırpın ve kaşar peynirinin üzerine döküp iyice yayın kalan kaşar peynirini de en üstüne serpin.
8-180 dereceye ayarlı fırında pişirip sıcak servis yapın.
-
1-Erişteyi makarna haşladığınız gibi haşlayın. Suyunu süzdürün.