Ispanaklı erişte tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket erişte makarnası
    • 500 gram ıspanak (2 bağ)
    • 1 baş kuru soğan
    • 3 diş sarımsak
    • 3 adet sosis
    • 2 yumurta
    • 1.5 su bardağı yoğurt
    • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    • 2 yemek kaşığı Tereyağ
    • 1 çay kaşığı tuz
  • Yapılışı

    1. 1-Erişteyi makarna haşladığınız gibi haşlayın. Suyunu süzdürün.
      2-Geniş bir tencerede yağı kızdırın. İnce ince doğradığınız kuru soğanı hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun.
      3- Ispanakları ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın.
      4-Sosisleri baklava dilimleri şeklinde dilimleyin. Sarımsakları ezip, tuz ile birlikte hepsini harmanlayarak az bir sıvı yağda kavurun ve ıspanağı ilave edip kavurmaya devam edin.
      5-Haşladığınız erişteyi yağladığınız fırın kabına dökün ve düzgünce yayın. üzerine ıspanaklı karışımı ilave edin.
      6-Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını üzerine serpin.
      7-Yoğurt ile yumurtaları karıştırarak çırpın ve kaşar peynirinin üzerine döküp iyice yayın kalan kaşar peynirini de en üstüne serpin.
      8-180 dereceye ayarlı fırında pişirip sıcak servis yapın.