Fırında sebzeli dana eti (Beef Bourguignon) Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Fırında sebzeli dana eti (Beef Bourguignon) tarifi
  • Malzemeler

    • 750 gram dana eti
    • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 küçük soğan
    • 1 çorba kaşığı beyaz un
    • 2 adet havuç
    • Kereviz sapı
    • Doğranmış 2 diş sarımsak
    • 2 dal Taze kekik
    • 2 dal taze biberiye
    • 2 kaşık salça
    • 2 adet defne yaprağı
    • 12 adet küçük arpacık soğanı, soyulmuş
    • 225 gram dana füme
    • 100 gram mantar
    • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • Yapılışı

    1. Öncelikle döküm bir tencere içine biraz zeytinyağı döküyoruz.Ateşin alıtını yakıp kare kare parçalara kestiğimiz etimizi tuzlayıp karabiberleyip arkalı önlü pişiriyoruz.Rengi karamelleşmeli.Etlerle birlikte dana fümeyide ince ince kesip onuda soteliyoruz.

      Sonra etlerimizi ve füme dana etini bir tabağa alıyoruz.

      1 adet büyük soğanı halka halka doğruyoruz.Kereviz saplarınına kıyıyoruz. Tencerenin içine bir miktar tekrar zeytinyağı ilave ediyoruz.Soğanlarla birlikte kereviz saplarını soteliyoruz.Bu arada havuçlarımızı minik minik kesip ekliyoruz.Bunlarıda soteleyip salçamızı ve unumuzu ekleyip kavuruyoruz.Biraz et suyu ilave ediyoruz.Tuz ve karabiberini ekleyip taze kekik biberiye dallarını bağlayıp defne yaprağınıda ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz.Sarmısaklarıda minik minik doğrayıp 5-10 dakika sonra etlerimizide ilave edip 200 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 2 saat pişmeye bırakıyoruz.Tenceremizin kapağı kapalı olmalı.

      Bu arada tava içersinde biraz zeytinyağında arpacık soğanlarımızı mantarlar ile yüksek ateşte pişiyoruz.Arada gerekirse yanmamaları için bir iki kepçe et suyu ilave ediyoruz.

      Daha sonra fırından tenceremizi alıp kapağını açıp suyundan mantarlı karışımımıza biraz ekleyip mantar ve soğanları lezzetlendiriyoruz.Sonra hepsini tencerede karıştırıp sıcak olarak servis ediyoruz.Afiyet olsun.