Bazlama tarifi
  • Malzemeler

    • 2.5 bardak un
    • 1 su bardağı ılık su (biraz eksik olacak)
    • 1/2 paket instant maya
    • Tuz
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Önce unu yoğuracağınız kabın içine eleyin ve Instant maya ve tuz ilave edip bir kaşıkla güzelce karıştırın. Bir bardak ılıksuyu azar azar eklerken bir yandan yoğurmaya devam edin, kulak memesi kıvamına gelene kadar su veya un ilave ederek yoğurulur. Yoğurma esnasında hamur elimize yapışmasın diye sıvı yağ ile yağlanır. Kıvamına gelince mayanın hamuru kabartmasını beklemek için ılık bir yerde üstü örtülerek bekletilir.
      İki katı kadar kabaran hamurdan yumurtadan az büyük parçalara bölünür ve bir cm. kalınlığında yassı yuvarlak şekilde elle açılır.

      Yağsız teflon tavada hafif ateşte bir tatlı kaşığı yağ ile iki tarafı da pişirilir. Pişirme esnasında kapak kapalı olmalıdır.

      Diğer parçaları da aynı şekilde pişirerek hamuru bitirin.

      Afiyet olsun

      Not : İnstant kuru maya soğuk su ile direkt temas eder ise kabartma özelliğini kaybedebilir. Onun için ılık su kullanınız.